Despre Noi

 

Scurt istoric al Asociaţiei de Filologie şi Hermeneutică Biblică din România

 

În timpul lucrărilor Seminarul de studii biblice „Explorări în tradiţia biblică românească”, organizat în perioada 11‑14 februarie, 2009 de colegii de la Centrul de studii Biblico‑Filologice „Monumenta linguae Dacoromanorum”, directorul Centrului, domnul prof. univ. dr. Eugen Munteanu, a avut ideea de a ne constitui într‑o asociaţie culturală, pentru a susţine, cu puteri reunite, o seamă de obiective şi concretizarea lor privind studiul textului biblic sub diverse aspecte.

Astfel a luat fiinţă de facto Asociaţia de Filologie şi Hermeneutică Biblică din România (AFHBR) şi totodată de jure, prin obţinerea, de către secretarul ei, a personalităţii juridice şi înscrierea în Registrul Asociaţiilor şi Fundaţiilor. Întrunirea de constituire a avut loc la 1 aprilie, cînd s‑au reunit mare parte din cei 55 de membri fondatori, cuprinşi (cu nume, adresa de domiciliu şi electronică) în Actul constitutiv, în Statut, precum şi în Procesul verbal al AFHBR, încheiat în ziua întrunirii Adunării generale. Conform Statutului, şapte dintre aceştia trebuie să‑şi asume, în urma alegerii prin vot, calitatea de membru în Consiliul Director.

Ulterior, Asociaţia s‑a îmbogăţit cu noi membri, astfel încât actualmente cuprinde 78 de membri.

În perioada care a trecut de la înfiinţare pînă în prezent, Asociaţia de Filologie şi Hermeneutică Biblică din România a început să concretizeze obiectivele prevăzute în Statut printr‑o serie de activităţi, prezentate în acest site.

Cercet. şt. I dr. Mioara Dragomir,

Secretar AFHBR

25 Martie, 2015